Korona-tips

Bibliotek-Systemer kan, med unntak av å endre hos NB, være behjelpelig med alt som nevnes under. Send epost til firmapost@bibsyst.no eller bruk Problemkassa.

Hva kan biblioteket gjøre selv?

 1. Skru av fjernlån? Gjøres hos Nasjonalbiblioteket. Logg inn med nasjonalt biblioteknummer og passord (samme som man bruker for å bestille fjernlån)Nasjonalbiblioteket har forøvrig slått av alle bestillingsmuligheter i Biblioteksøk!
 2. Skru av bestillinger i m2? Bibliotekar-funksjoner -> Innstillinger -> m2 -> Nivå: global -> Generelt -> Generelt -> Vis bestillingsmuligheter
 3. Skru av hold-av? Foregående dekker alle typer reservering, hvis man bare vil ta bort muligheten til å reservere det som står på hylla:
  Startmenyen -> Fellesinnstillingene for mappami -> fane Reserveringer -> seksjon «Hold av» -> Skal man tillate hold av?
 4. Skru av forhåndsvarsling? Fellesinstillinger -> modul Tkutlån -> fane Brev/meldinger ->
  • «Skal forhåndsvarsling med epost brukes?»
  • «Skal forhåndsvarsling med SMS brukes?»
 5. Forfallskalender? Se Kalender med ikke-forfallsdager
 6. Hjemmekontor? Tilgang til Startmenyen er ofte begrenset til et kommunalt nett (VPN) som kan være vanskelig å få kontakt med fra et hjemmekontor. Dette er således en anledning til å gjøre seg kjent med det nye webbaserte grensesnittet som er tilgjengelig overalt hvor det er internett. Publikumsdelen er allerede på plass hos alle våre kunder. Hvis dere ikke har tilgang til instansen for de ansatte (m2-int), så ta kontakt.Ta en titt på håndboken. Dette kan f.eks. være en fin anledning til å rydde i låneregisteret med den nye dedupliseringsfunksjonen.
 7. Kan vi få sendt epost til alle lånerne våre? Nei, vi har ikke noen generell funksjon for å sende ut slike beskjeder. Masseutsending av e-poster vil fort føre til at vi, eller den serveren det sendes fra, blir blokkert som stor-spammer.

Hva  Bibliotek-Systemer hjelpe med?

 1. Utsette forfall? Send ønsket ny forfallsdato
 2. Skru av automatisk purring.
 3. Melding til publikum i webappen/m2? Send ønsket overskrift, meldingen og hvor lenge den skal stå (dato, evt klokkeslett)
 4. Sette alle reserveringer til status til henteavdeling ved innlevering? For å unngå utsending av reserveringsbrev
 5. Skru av meråpent?
Ugle