Spydeberg innbyggertorg og bibliotek – FRI meråpent kunde nr. 100

«Vi gleder oss over å ha fått nye, flotte og funksjonelle lokaler og ser at FRI meråpen løsning er flittig i bruk, og et populært tilbud til så vel unge som eldre»

Avdelingsleder, Astrid Paulsrud forteller med stor glede og innlevelse om hvordan biblioteket fungerer i de nye lokalene.  Henriette Thoner og Gunn Kjøndal har tatt turen til biblioteket i Spydeberg for å gratulere med tittelen som FRI meråpent kunde nr. 100.  

Nytt og funksjonelt

I det gamle biblioteket var hele boksamlingen lokalisert i ett, stort rom – alt foregikk her.  Det nye biblioteket har rom fordelt over flere etasjer og her har særlig ungdommen funnet seg godt til rette.  «De kommer gjerne direkte til biblioteket etter skoleslutt og benytter seg av både lesesal og rommene både i 1. og 2. etg», sier Astrid.  «Ungdommen liker å kunne finne seg en krok hvor de kan være litt uforstyrret» fortsetter hun, og viser oss fargerike saccosekker og gode sittegrupper plassert rundt om i lokalet.   Her er alt nøye planlagt og ingen ting overlatt til tilfeldighetene når det gjelder farge- og materialvalg.  De store vindusrutene har forskjellige farger, noe som gjenspeiles i fargevalg på både vegger og i interiør.  Delikat og moderne!  En gangbro med tilsvarende fargede glassvinduer knytter det gamle lokalet – som nå er omgjort til festlokale – med det nye biblioteket.   

Astrid Paulsrud og Henriette Thoner

FRI meråpent kunde nr. 100

«Så stas at vi ble kunde nr. 100», smiler Sven Lilleheier som også har kommet for å møte oss.  Rollup-en vi har med blir godt mottatt og skal få en sentral plass i biblioteket.  «Ja, dette må feires»  istemmer Astrid og løper med raske skritt for å hente edle dråper fra Askim Frukt- og Bærpresseri.  Kortreist, deilig epledrikk skal, som seg hør og bør, serveres i høye glass for anledningen.  Vi nyter de friske dråpene sammen før vi takker for oss og ønsker Spydeberg innbyggertorg og bibliotek lykke til videre!  På veien ut får vi med oss tonene fra «Lille Petter Edderkopp» som synges under babysangen som holdes i barneavdelingen.  Dette er tydeligvis et innbyggertorg hvor mye foregår fra tidlig formiddag til sen ettermiddag og kveld.

Lotte Cecilie Berge, assistent, og Astrid Paulsrud, avdelingsleder – begge Spydeberg innbyggertorg og bibliotek. Henriette Thoner, salgssjef, Bibliotek-Systemer og Sven Lilleheier, avdelingsleder og IKT ansvarlig, Skjønhaug innbyggertorg og bibliotek.

Damene leverer

Det er ikke bare mannlige teknikere som besøker kunder og leverer varer. Nå er også damene ute på veien!

Gunn og Henriette laster ut medbrakte hylleryddere

Fornøyde kunder

Men før vi sier endelig farvel må vi ikke glemme å levere hyllerydderene vi har med oss og som skal plasseres i de forskjellig innbyggertorgene i Indre Østfold.  Astrid og Sven smiler og nikker oss av gårde mens bokvognene med hyllerydder på forsvinner inn døra til biblioteket.

Sven, Astrid og Henriette
Sven og Astrid

Glimt fra innsiden av Spydeberg innbyggertorg og bibliotek

Lyse og innbydende lokaler i Spydeberg innbyggertorg og bibliotek
Flott barneavdeling med et rikt utvalg for de minste
Spenning i krimavdelingen
Astrid, Henriette og Sven tester saccosekkene!
Innbydende sittegruppe
Lyse og luftige lokaler
Funksjonell lesesal
Spydeberg innbyggertorg og bibliotek
Ugle