Digitale kurs for 2024

Vi kan også avtale regionale eller lokale kurs. 
Ta kontakt for avklaringer eller tilbud på spesialtilpassede kurs. 

Påmelding til kurs eller forespørsel om kurs sendes til:  kurs@bibsyst.no

Påmeldingsfrist er en uke innen kursdato. Vi forbeholder oss retten til å avlyse kurs ved for få påmeldte, eller sykdom.

April

Mai

Statistikk28.mai, kl. 09.00 – 11.00
Vi ser på ulike statistikker og rapporter, og hvilke oversikter som er best til ulike bruksområder. Hva betyr egentlig de forskjellige valgene og avgrensningene?
Kr 990,- pr. deltaker, kurset er avgiftsfritt

Automatprogrammet Ida og automaten Frida30. mai, kl. 09.00 – 11.00
Ida er full av tilpasningsmuligheter. Vi går gjennom hvilke muligheter man har til å tilpasse automater, både det som er spesifikt for Ida og også andre innstillinger man bør ta stilling til for selvbetjeningsautomater.
Kr 990,- pr. deltaker, kurset er avgiftsfritt

Juni

Kurs for systemansvarlige4. juni, kl. 09.00 – 12.00 Del 1: Innstillinger: hvordan Bibliofil er oppbygd og kan skreddersys
I Bibliofil er det mange muligheter til å tilpasse systemet akkurat ditt behov. Her går vi gjennom viktige innstillinger og ser på strukturen rundt innstillingene.
Kr 1480,- pr. deltaker, kurset er avgiftsfritt

Oppfriskningskurs for skolebibliotekarer6. juni, kl. 12.00 – 15.00
Kurs for skolebibliotekarer som har brukt Bibliofil litt, og som vil ha en gjennomgang av de mest brukte funksjonene for skolebibliotek.
Kr 1480,- pr. deltaker, kurset er avgiftsfritt

Kurs for systemansvarlige11. juni, kl. 09.00 – 12.00 Del 2: Oppsett: brukeradministrering, kodefiler, roller, brevmaler mm.
Systemadministrering er mer enn innstillinger! Vi tar for oss brukeradministrering og roller, og ser også på brevtekster og kodefiler.
Kr 1480,- pr. deltaker, kurset er avgiftsfritt

Tips og triks for fengselsbibliotek 13. juni, kl. 10.00 – 14.00
Delta på kurset hos Bibliotek-Systemer: Faret 8 Larvik, eller digitalt
Kr 1980,- pr. deltaker, kurset er avgiftsfritt

Klasseadministrering og import13. juni, kl. 13.00 – 15.00
Hvordan importere klasselister og flytte klasser ved et nytt skoleår. Vi går gjennom klasseadministrering og alle mulighetene som ligger der. Kurset er for skolebibliotekarer.
Kr 990,- pr. deltaker, kurset er avgiftsfritt

Kurs for skolebibliotekansvarlig i kommunen 18. juni, kl. 13.00 – 15.00
Vi går gjennom innstillinger og oppsett som er spesielt nyttige i skolebibliotek. Vi ser også litt på verktøy som klasseadministrering, håndtering av duplikate lånere og statistikk.
Kurset er for kommunale Bibliofil-ansvarlige som har ansvar for skolebibliotek i sin kommune, og som ønsker en gjennomgang av skolebibliotekrelaterte innstillinger og funksjoner.

Kr 990,- pr. deltaker, kurset er avgiftsfritt

Bli en smart Bibliofil-bruker (tips og triks) sesong 3, 20. juni, kl. 09.00 – 11.00
Det er klart for tredje sesong av “Bli en smart Bibliofil-bruker”, kurset for deg som har brukt Bibliofil en del, og som er ute etter det lille ekstra! Gjennom disse tre timene vil du få kjennskap til funksjoner og bruksområder du kanskje ikke visste om, eller tips til praktiske måter å bruke Bibliofil på. Vi forsøker å favne bredt og er innom mange ulike tema.
Kr 990,- pr. deltaker, kurset er avgiftsfritt

Periodika25. juni, kl. 09.00 – 11.00
Med periodikamodulen holder man oversikt over tidsskriftabonnementene man har, og man kan enkelt motta nye hefter – samt legge inn hefter retrospektivt, registrere ekstra hefter mm. Vi går gjennom prosessen fra å registrere et nytt periodikum, til heftemottak, samt jobber og rapporter knyttet til periodika.
Kr 990,- pr. deltaker, kurset er avgiftsfritt

Ugle